Mellonath Hirgon – för dem som vill skriva

Författargillet, Mellonath Hirgon, är till för alla som själva skriver eller vill prova på att skriva. Tonvikten ligger på fantasy, science fiction och skräck. Redan 1972 – samma år som Forodrim grundades – började gillet ge ut tidskriften Palantiren. Genom åren har det blivit 51 nummer (de finns till salu i Forodrims lokal), samt några digitala novellsamlingar.

Mellonath Hirgon, skrivargillet

Efter några års uppehåll är gillet nu åter aktivt. År 2014 drog verksamheten igång med en helgkurs och efterföljande studiecirkel i skrivande. Ledare för studiecirkeln var författaren Anna Gable som också är medlem i Forodrim, och gruppen fick celebert besök av författarna Anna Fogelberg och Boel Bermann.  

Mötena resulterade i ett antal noveller i genrerna fantasy, science fiction och skräck, som gillet sedan publicerade i antologin Hirgons källa. Gillet har också varit representerade under en sf-kongress på Kulturhuset, och på Science Fiction-bokhandeln i samband med att den sista hobbitfilmen vakades in.

Alla som vill prova på att skriva, eller få hjälp med sådant som de redan har skrivit, är välkomna till Mellonath Hirgon. På mötena läser medlemmarna varandras texter och ger feedback till varandra kring vad som är bra och vad som kan förbättras. Inga förkunskaper krävs, men god fantasi är en fördel. Vem vet, med tiden kanske det blir en till antologi?