Forodrims aktiviteter

Det som är så roligt med Forodrim är den stora variation på aktiviteter som erbjuds! Allt från små och mysiga gillesmöten till pampiga, glamorösa banketter. Nu tar vi en titt på några av aktiviteterna som erbjuds inom Forodrim!

Banketterna

Banketterna går av stapeln två gånger om året – en i maj, och en i november, och de är alltid något som hela föreningen ser fram emot. Banketterna hålls i en extern lokal och har ett tema, exempelvis Númenor eller blått, som präglar dekorationer, ceremonier och ibland till och med maten!

En bankett inleds alltid med storslagna ceremonier och något uppträdande och därefter blir det longör med mingel och något att dricka. Sedan följer själva banketten som serveras under stor pompa och ståt! Trerättersmeny och trevligt folk att umgås är några av kännetecknen för en bankett i Forodrim. Slutligen blir det efterrättsbuffé, dans och bar! Efter det kan det garanteras att man är mätt och belåten! Banketterna är utmärkta tillfällen att träffa medlemmar och ha roligt – allt i en midgårda anda! Oslagbart, eller hur?

Folkmöten

En viktig hörnsten i Forodrim är folkmötena! Folkmöten hålls ungefär varje månad, oftast i vår fina lokal på centrala Kungsholmen. Alla folkmöten har ett tema, exempelvis Rohan, Westeros – eller kakor!

Det är på folkmöten nya medlemmar presenteras och Stora Rådet delger föreningen nyheter. På folkmöten klär man sig i midgårda dräkt, äter god mat och det är ett ypperligt tillfälle att lära känna nya, härliga forodrimiter!

Gillesmöten

Bland det bästa med Forodrim är den stora mångfalden av gillen! Ett gille består av minst tre person och kan handla om nästan vad som helst! Gillesmöten är en perfekt möjlighet att lära känna andra forodrimiter med gemensamma intressen, och att besöka en gemytligt gillesmöte efter en lång arbetsdag är svårslaget!

Forodrim har en stor mängd aktiva gillen, bland annat ett bokgille, dansgille, skrivargille och sånggille! Det finns också ett tecknargille, tegille, chokladgille, sygille samt ett språkgille! Det vill säga finns det definitivt något för alla smaker!

Glassprovning med Mellonath Heleg a Naur, is och eld-gillet

Det är också vanligt att gillen ordnar aktiviteter för hela föreningen, exempelvis brukar Is- och Eldgillet bjuda in till glassprovning varje sommar, nyligen arrangerade tegillet ett trivsamt afternoon tea och inom kort kommer bokgillet att ha hand om ett folkmöte!

Vill du starta ett nytt gille finns såklart också den möjligheten! Allt du behöver är totalt tre personer och ett godkännande från Rådet! Sedan är det bara att köra igång!

Är du en ny medlem är ett perfekt sätt att knyta nya bekantskaper inom föreningen att gå med i ett gille! Gillar du trevliga människor med gemensamma intressen och gemytligt umgänge? Läs om hur man blir medlem här. Vi hoppas att snart få se just dig i föreningen!

Andra aktiviteter

Givetvis erbjuder Forodrim även andra typer av aktiviter, där den mest nämnvärda är den traditionella Sommarens Portar som ordnas i slutet på maj varje år. På Sommarens Portar träffas föreningen vid Bellmanstatyn på Djurgården för att ha picknick och välkomna sommaren med sång, god mat och samkväm!

Vill du se mer av Forodrims aktiviteter? Kolla in vår Facebooksida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *