Bli medlem

Välkommen till Midgård!

Forodrim har många medlemmar, varav de flesta bor i Stockholm. Det finns alltid plats för fler intresserade. Alla frågor runt medlemskap i föreningen sköts av vår Noviscurator som nås medelst e-brev på [email protected]

Hur du blir medlem

För att bli medlem i Forodrim får du skriva ett enkelt prov som ger oss en fingervisning om hur mycket du kan om Tolkiens verk. Har du läst böckerna eller sett filmerna är detta lätt.

I Forodrim har vi många ceremonier. Den första ceremonin du möter som blivande medlem är en muntlig prövning inför Forodrims Stora Råd. I denna ceremoni får Stora Rådet lära känna dig, ditt önskade alias och ditt engagemang. Prövningen görs i anslutning till ett folkmöte. Därefter kungörs ditt medlemskap i en sista bekräftande ceremoni inför alla närvarande på folkmötet, och föreningen får höra ditt alias.

Alias

Alla medlemmar i Forodrim tar sig ett eget alias, eller ”midgårda namn”, från Tolkiens eller någon annan fantasyförfattares verk. Noviscuratorn hjälper sökande att hitta lämpliga namn som ännu inte är upptagna. Aliaset är ditt så länge du är medlem i föreningen.

Önskar man ett alias i Tolkiens anda men inte finner ett bland de lediga namnen kan vi hjälpa till att konstruera ett nytt alias baserat på dina önskemål om folkslag, språk med mera.

Medlemsavgifter och åldersgräns

Åldersgräns för medlemskap i föreningen är 16 år.

Medlemsavgiften är:

  • för boende inom postnummerområde 1xx xx och över 20 år: 550 kronor
  • för övriga: 350 kronor
  • Stödmedlem (redan medlem i Forodrim): 750 kronor

Som medlem får man Medlemsbladet 8–10 gånger per år, tillgång till föreningens gillesaktiviteter och fester, och mycket mer.

Nyfiken men osäker på medlemskap?

Stämmer rubriken på dig är du välkommen att gästa Forodrim på våra öppna aktiviteter såsom folkmöten och vissa gillesaktiviteter. Ett ypperligt sätt att se vilka vi är och vad du gör. Om du efter tre besök under ett år fortfarande känner dig osäker på medlemskap kan du bli gästvän. Som gästvän får du  MB hemskickat men i övrigt är du utgårding (d.v.s. ej medlem) och betalar således utgårdings avgifter till fester och aktiviteter där avgifter förekommer.

Gästvänsgärden är 150 kr första året och 300 nästkommande år. Önskar du bli medlem betalar du mellanskillnaden till full gärd när du så blir.

Är du intresserad av att bli gästvän, kontakta vår Noviscurator på [email protected].